Bildene mine

onsdag 9. november 2011

Førjulstips :)

For de av dere som bor i Oslo/Akershus området anbefaler jeg et besøk på Gamle Hvam museums årlige tradisjon "Førjul" Søndag 4 desember.
Bilde lånt fra www.akersmus.no

Kjempegøy for barna og interesant for oss voksne. Du får et innblikk i hvordan de forberedte julen på en storgård i gamle dager. Lær å lage sylte,stappe pølser, ja du får til åóg med overvære slakting av gris for de som vil se det. (jeg unngikk det når jeg var der) De baker brød i gammel bakeovn og kakebaking for de minste. Kjøring med gråtass, juletrepynting, nissebesøk med mye mye mer :) Her er hjemmesiden deres
Bilde lånt fra www.akersmus.no
 Gamle hvam er et nydelig museum og storgård. Jeg leide lokaler der til yngstedatterens konfirmasjon og det er en utrolig atmosfære der litt røft lokale men utrolig sjarm.
Slik så det ut før pynting :) Lokalet er en gammel potetkjeller som er satt i stand. Levende lys over alt gjør at det blir veldig koselig der.
Litt dårlige bilder men men :) 
Det som ikke var fullt så bra var at det ikke var innlagt vann så man må ha med seg vann til kaffe osv.. men men det gikk da bra :)
Min nydelige datter :) i romeriksbunaden

Ja det var jo ikke konfirmasjonen jeg skulle skrive om :) men men anbefaler dere å ta en tur til gamle hvam ihvertfall ligger 5 min ca fra Oslo på Romerike.
All info finner dere her


Et bilde ble solgt i dag og det er gøy :) Husk giveawayen min hvis du vil vinne et bilde så kan du se her
Ha en nydelig kveld alle sammen ;)

2 kommentarer:

 1. Så veldig idyllisk og koselig ut ღ
  Hadde jeg bodd nærmere så :)
  Nydelig jente du har, og så flott
  bunad ღ Tusen takk for koselig ord
  og at du ville være med på min
  giveaway :) Ønsker deg en fortsatt
  fin uke, og snart helg... :))
  Klem fra Mette

  SvarSlett
 2. Hei!
  Takk for hyggelig hilsen hos meg! Ja, jeg håper den fortvilte ektemannen får napp!

  Så hyggelig sted dere hadde valgt til datterens konfirmasjon! Kjenner til Hvam gård, og det hørtes veldig hyggelig ut med førjuls sysler - skal virkelig vurdere å ta turen dit! Unngår slaktingen da...!

  Ha en fin dag!

  klem Cathrine :-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...