Bildene mine

søndag 15. januar 2012

Koldtbord kaos :)

Kan hende jeg tenker meg om to ganger før jeg sier ja til å lage koldtbord til 26 personer på en liten stund :)

heldigvis var det bekjente som jeg lagde koldtbordet for.. Jeg hadde laget det meste dagen før men det går jo noen timer til å pynte fat og lage den maten som jeg synes må lages samme dag som eggerøre og pynting av fat.
Et kjapt bilde tatt her hvor jeg satt maten etterhvert som den ble ferdig

Dagen startet med at min bedre halvdel våknet syk :( Han skulle hjelpe meg men ikke lett med nesten 40 i feber... så da var det bare å brette opp armene og sjaue og bære selv :) Da jeg kom til lokalet som var et grendehus ble jeg ikke akkurat imponert over kjøkkenet, absolutt alt at kjøkken utstyr var låst inne, da dette var et veldig langt stykke unna der jeg bor ble jeg litt fortvilet. Jeg hadde jo en del med meg som jeg hadde laget maten ferdig i men manglet jo masse som jeg forventer er i et selskapslokale med fullt utstyrt kjøkken ( i følge hjemmesiden)

Er det mulig å leie ut et selskapslokale uten å ha så mye som en t  skje i skuffen, neida alt var låst inne av utstyr,
ehhhm da vi endelig fikk tak i rette person fikk vi beskjed om at de var redde for utstyret sitt ???? tydeligvis hadde de veldig dårlig erfaring med ting som blir knust osv.... så da måtte man si i fra på forhånd også måtte man plukke ut det man skulle ha.... Hvorfor i alle dager reklamerer de  da på hjemmesiden med fullt utstyrt serveringsutstyr?? men men så da måtte jeg på sparket finne ut alt jeg hadde bruk for, 26 av ditt og datt, skrive opp alt tok en evighet...
Utstyret de hadde var mangelfullt spør du meg, hvilket selskapslokale som ikke har en stekespade engang? ja ja vi får ta det med et smil og være kreativ, et salat bestikk fikk nyttiggjøre seg som stekespade:) Inne i stekeovnen lå det rester av gamle kyllingvinger ÆSJ rett og slett! Det går virkelig ikke ann å tilby et kjøkken som ikke er rengjort. Jeg måtte sette i gang å vaske for man kan ikke stå på et kjøkken som skinner av MØKK!!! Nå driver ikke jeg noe catering firma så vet ikke lover og slikt men kan da ikke skjønne at dette her kan være lov.  puuuh dette ble langt men kjenner irritasjonen ennå bre seg ;)
Kyllingspyd med sweet chili dip ved siden av.

Da var det bare å begynne... Satte på komfyrene da det var 2 stk der, ti min inne i stekingen og oppvarming av ovnene smeller det og strømmen gikk i lokalet pga en feil med annlegget. det var bare det som manglet tenkte jeg.... Kort fortalt så gikk det 2 hele timer før strømmen var tilbake...Elektrikeren som kom sa at annlegget i lokalet var så gammelt og jordingsfeil så det tålte ikke mer enn 1 komfyr og da kunne man ikke bruke mer en noen plater samtidig...Hva med å opplyse dette når vi kom til lokalet?  Så maten som skulle være klar kl 19 ble ikke klar før kl 21 :)
Spanske og italienske go pølse biter med ananas og melon til. Potetsalat ved siden av.

ja ja man får ta det med et smil men fikk en smule panikk da jeg skjønte at det ikke var så lett å stå med stearinlys å lage mat :)
Serano skinke med philadelfia ost innrullet. Oliven i mange forskjellige smaker.

Jeg liker at ting blir ordentlig gjort når det først skal gjøres og det var den følelsen jeg hadde at det ikke ble slik jeg ville ha det når tidspresset kom sigende innover. men men maten smakte nydelig i følge gjestene men akkurat da føltes det ut som en fattig trøst ;) jeg selv følte det ble et evig stress men jeg klarte da og få alt ferdig til kl 2100.
Laks med eggerøre og hjemmelaget skagen røre med reker.

Menyen så slik ut :
Thailandsk kyllinggryte ( panang) med ris
Kyllingspyd med chili dip
Laks med eggerøre og skagenrøre
salat og potetsalat
Seranoskinke, spanske og italienske go pølsebiter med melon og ananas, guacomole
Brød, aioli, thousand island.
hjemmelaget potetsalat
Tapas kjøttboller i tomatsaus
Kabaret
Dessert: varme pærer med smeltet after eight og pisket kremfløte mmm

Man lærer så lenge man lever ihvertfall så da vet jeg neste gang at jeg ikke skal stole på all infoen på en nettside. :) Og at jeg skal skrive en klage til de som leier ut er sikkert og visst...Puuuh da er litt irritasjon ute :)

Dette ble et langt innlegg men men sånn er det når man har noe på hjertet... Gledet meg til å ta en del bilder men de bildene jeg tok ble tatt i hui og hast og inne på kjøkkenet, glemte helt å ta bilde av hele koldtbordet når det var ferdig dekket.
Ønsker dere 
alle
en flotters 
søndags kveld :)

4 kommentarer:

 1. Jeg sier bare wow! For en gedigen jobb du har gjort! Såå flink du er!
  Jeg er ikke i tvil om at du er rett person for matkoordinering til Fabelaktig aften. Bare husk å oppdatere listen en gang i blant på face og purre på folk.

  Typ: Vi er 35 påmeldte men bare 22 retter. Gleder meg til flere...

  Kose deg i dag!
  Her er det skikkelig kjærestesøndag - me like!
  klemklem

  SvarSlett
 2. Wow! For ett fantastisk koldtbord!
  Du er da veldig dyktig!
  Kjedelig når ting ikke stemmer overens medn info, men det
  ser da ut som du rodde veldig greit i land :)
  Klem

  SvarSlett
 3. Til 24 stykker. imponerende. Tenker du sprang bra da ja:) Det ser smellgodt ut.
  Jeg skal til snart nå. tapas koldtbord til 40 års dagen min, riktignok med bare ti gjester men himmel så mye arbeide det er med det. Utrolig morsomt dog.:)

  SvarSlett
 4. Wow...så flink du er, dette ser utrolig godt ut. Skjønner frustrasjonen din. Jeg skulle servere og lage deler av middagen i et bryllup en gang og det var sikkert i nærheten av standaren på kjøkkenet som du var i nå. Vi kunne trakte en halv kanne kaffe før sikringen gikk, og den måtte byttes oppe i leiligheten til vaktmesteren. Da kan du tenke deg for et styr det var og koke 10 kanner kaffe;-) Og ikke minst koke poteter og saus, når det var en plate på ovnen som virket :-( Phu...sier jeg:-)Klem Trude

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...